Што да направите ако притиснете Човекојадката или морски ежови;

d1660ce6d9c0e1c72620a60795303a91.w600.h340.z1

Двајца од потенцијалните опасности се случи во текот на летото, се притисне Човекојадката, или еж. Каде безгрижно прошетка во shallows, одеднаш се чувствуваат силна болка во footpad или нашите прсти. Во крајна лаже и ние треба да се разбере како да се третираат.

 

Човекојадката: На weevers мрзеливо уживаат живеат на морското дно. Покриени со песок, не се разликува, не мрдаат и често густа "падот" на нив. На weevers имаат отров во (тешки) антени на горниот нож. На точниот момент кој се издвојува од песок и ние притиснете. Само да се случи да се знае дека болката е неподнослива, неподнослива. Луѓето зачекори Човекојадката, Тие велат дека речиси се онесвести од болка.

Отровот на риба, кој ќе дејствува на нервниот систем и крвта. Резултатот во овој случај е интензивна и трајна болка, несвестица, повраќање и висока температура (ретко). Несакани ефекти од таквите малку се разликуваат од личност до личност во зависност од одбраната и отпорност на организмот. Кожата на антени влезе, вцрвува и отекува. Додека болката не запира и го претепал член корен.

Тоа ни искасаа шепа, боли ужасно целата нога до колкот. Нашиот живот ако притисне Човекојадката нема опасност, но ако ние сме во близина на болница или здравствен центар, не е лоша идеја да ја посетите. Ретко може да предизвика алергиски шок, слично на она што ја добиваме ако скорпија искасаа.

Откако цедено Човекојадката, Ние мора мирно да излезат од вода и темелно да се дезинфицираат на точка која ни искасаа. Како часа помина отров избледат. А nostrum што се чини дека за да бидат ефективни, гори. Отровот на Drakena, кога загрева од 50 степени Целзиусови и погоре, инактивиран. Рибарите кои ги знам, предложи да се пристапи со посебно внимание (да престане да ни се изгорени) на жарче од цигара во раната.

обично по 48 - 72 часа на болка и оток преставам. Мора сепак да ги информираме нашите лекар може да ни препорачате аналгетик апчиња.

морски ежови: Кој притиска ежови е "посреќен", отколку некој друг зачекори Човекојадката. Тоа е затоа што иако тоа боли, но во секој случај како Човекојадката. Кога ќе се притисне ежови и по првиот "подводни" изненадување, Мора да се оди внимателно на плажа, да одиме без ногата кој заебана. Скршени боцки кои би прикован нашите шепа, може со одење добивање понатаму во.

прво темперамент, Убод од морето Urchin никогаш не умре еден. Првото нешто да направите е да се помаже област со трње (обично многу црни дамки во нашата кожа), со маслиново масло за да го ублажи. Тоа ќе ја ублажи болката ако нашата нога нурне во сливот на топла вода. Потоа, по кожата ја омекна, ние мора да се подготви на еден пера од страна на еден. Притиснете на месо, лево и десно од трн, до xemytisei кожата. По пинцети да се повлече. Тоа е препорачливо да се има лупа за да ја видите. внимание, постои опција на игла. По дезинфицира со алкохол, претпазлив, печатот и доаѓа Agathaki. Кога конечно заврши овој процес мора да се дезинфицираат на област, зелен сапун или пероксид, за да се избегне инфекција.

Ако останат трње во кожата, не грижете се, со текот на времето тие ќе се елиминира.

Ако продолжиме да се доживее болка многу, Ние можеби ќе сакате да ја посетите болница, или доктор. Додека не се добие болка не треба да притиснете со повредена нога, додека продолжува epalipseis со маслиново масло ќе им ги олесни нашите.

(www.iatropedia.gr)