Ερωτήσεις – Απαντήσεις ( μερος 1ο )

images

 

Σε αυτό λοιπόν το σημείο θα σας απαντήσουμε σε μερικές ερωτήσεις για την σωστή χρήση του αντηλιακού. Ρίξτε μια ματιά παρακάτω.

Πως βάζω σωστά το αντηλιακό;
Το αντηλιακό πρέπει να απλώνεται σε καθαρό δέρμα, 15-30 λεπτά πριν την έξοδο μας στον ήλιο, κατά τις ώρες που υπάρχει ηλιοφάνεια, ενώ πρέπει να χρησιμοποιούμε αρκετή ποσότητα σε όλες τις εκτειθέμενες περιοχές του δέρματος, επαναλαμβάνοντας. Σε ειδικές συνθήκες (εφίδρωση ή μετά το κολύμπι), η επάλειψη θα πρέπει να γίνεται συντομότερα.

Αν βάλω αντηλιακό μία φορά, είναι αρκετή για ολόκληρη την ημέρα;
Μία φορά δεν είναι αρκετή. Το αντηλιακό πρέπει να απλώνεται περίπου όσο συχνά χρειάζεται στα σημεία του σώματος που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο. Να θυμάστε ότι κανένα αντηλιακό δεν παρέχει 100% προστασία και, κατά συνέπεια, είναι σημαντικό να συνδυάζεται με τα κατάλληλα ρούχα, καπέλο και σκιά. Παράλληλα, καλό είναι να αποφεύγετε να βρίσκεστε στον ήλιο τις ώρες που η ακτινοβολία είναι πιο δυνατή (11:00 – 16:00).

 Χρειάζεται να φοράω αντηλιακό ακόμα και μετά την ολοκλήρωση του μαυρίσματος; Εάν η επιδερμίδα σας έχει μαυρίσει ή έχετε φυσικά σκουρόχρωμη επιδερμίδα, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μένετε χωρίς προστασία. Η αυξημένη ποσότητα μελανίνης μπορεί να σας προστατεύσει από το έγκαυμα, αλλά όχι και από τις άλλες αρνητικές επιπτώσεις του ήλιου, όπως η φωτογήρανση και ο καρκίνος του δέρματος. Μην καταργείτε λοιπόν το αντηλιακό σας για κανένα λόγο.

Αν φοράω αντηλιακό σημαίνει ότι δε θα μαυρίσω;
Θα μαυρίσετε μόνο αν ο φωτότυπός σας το επιτρέπει. Να ξέρετε ότι αν ανήκετε στο φωτότυπο 1 ή 2 (πολύ ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα ή ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα), θα μαυρίσετε με πολύ αργούς ρυθμούς, καθώς η επιδερμίδα σας εκκρίνει μικρή ποσότητα μελανίνης. Αν δεν φοράτε αντηλιακό, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να κοκκινίσετε -ακόμα και να καείτε- προκαλώντας ζημιά που θα φανεί μακροπρόθεσμα στην επιδερμίδα σας.

 Σε ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει η χρήση αντηλιακού;
Η αντιηλιακή προστασία αρχίζει από τη βρεφική ηλικία. Η παιδική σειρά Carroten, η οποία αποτελείται από 4 εξειδικευμένα προϊόντα με μοναδικά αρώματα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα από την ηλικία των 3 ετών. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τους δερματολόγους, μωρά και νήπια έως 3 ετών δεν πρέπει να εκτίθενται άμεσα στον ήλιο, αλλά να είναι συνεχώς στη σκιά, προστατευμένα με κατάλληλα ρούχα, καπέλο, γυαλιά και φυσικά αντηλιακό ειδικό για βρέφη μέχρι 3 ετών. Τα αντηλιακά CARROTEN KIDS έχουν δημιουργηθεί με γνώμονα τις ανάγκες των παιδιών από 3 ετών και πάνω.